Van Verpleegster tot Verpleegkundige

Rob van der Peet schreef Van Verpleegster tot Verpleegkundige (verschijningsdatum: maart 2021) en bouwde een mooi digitaal archief verpleegkundige wet-en regelgeving, waarin u gratis kunt grasduinen. Over het boek en de digitale collectie: Wie zijn verleden niet kent, kent zichzelf niet en loopt het risico om in oude fouten te vervallen. Daarom is het zinvol om terug te kijken naar de lange weg die de verpleging heeft afgelegd, zeker als het gaat om de wet- en regelgeving.
Het jaar 2021 is een extra goede aanleiding voor zo’n terugblik, want dan is het precies een eeuw geleden dat de Wet tot wettelijke bescherming van het diploma voor ziekenverpleging werd aangenomen. Dit jaartal markeert dan ook het begin van honderd jaar wet- en regelgeving in de verpleging. Van Verpleegster tot Verpleegkundige (verschijningsdatum: maart 2021) heeft primair tot doel om deze wet- en regelgeving te ontsluiten en toegankelijk te maken voor een breder publiek. Langs deze weg krijgt de lezer tevens een fascinerende inkijk in de ontwikkeling die het verpleegkundig beroep in de afgelopen eeuw heeft doorgemaakt, waarbij een brug wordt geslagen tussen het verleden en de actualiteit. Een en ander maakt dit boek dan ook tot een hulpmiddel bij uitstek om verpleegkundigen in opleiding kennis te laten maken met hun toekomstig beroep, zowel vanuit een juridisch als vanuit een historisch perspectief.
Dankzij de combinatie met een online te raadplegen en gratis te downloaden digitaal archief (www.robvanderpeet.com)  is van Verpleegster tot Verpleegkundige bovendien een uniek naslagwerk. Via dit archief heeft de lezer namelijk rechtstreeks toegang tot de verpleegkundige wet- en regelgeving van de afgelopen honderd jaar, alsook tot het merendeel van alle bronnen die voor dit boek zijn gebruikt.