Rembrandt reality app

Tentoonstelling met ‘De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp’

In het Mauritshuis is tot en met 15 september 2019 de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis te zien. Het Mauritshuis toont hier voor het eerst zijn gehele Rembrandt-collectie in één tentoonstelling, waaronder De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp.
Het schilderij is een groepsportret van de medicus Nicolaes Tulp en zeven chirurgijns. Rembrandt maakte het in opdracht van het Amsterdamse Chirurgijnsgilde. Het schilderij verbeeldt de anatomische les die Tulp in januari 1632 gaf. Het schilderij hangt in het Mauritshuis in Den Haag, maar vanaf nu kunt u het schilderij via uw mobiel of tablet ook bezoeken.
350 Jaar na Rembrandts dood, brengt Nationale-Nederlanden dit schilderij samen met het Mauritshuis tot leven met de Rembrandt Reality app. Met de app stapt u letterlijk de anatomische les van dokter Tulp in, waar de verhalen achter het schilderij verteld worden.

Voor meer informatie over de app en hoe u die kunt downloaden: https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/verdiep/de-collectie/rembrandt-reality/