Oude verhalen, nieuwe verbanden

Podcastserie over de geschiedenis van de verpleging en verzorging

 

Podcast: Oude verhalen, nieuwe verbanden

‘Oude verhalen, nieuwe verbanden’ is de podcastserie over de geschiedenis van de verpleging en verzorging. In deze podcasts gaan podcast hosts Pieterbas Lalleman en Hugo Schalkwijk in gesprek met historici, verpleegkundigen en verzorgenden over onderwerpen in de geschiedenis gekoppeld aan onderwerpen uit de actualiteit.

Aflevering 1: Het Florence Nightingale Symposium
Het Florence Nightingale Symposium van 7 oktober kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Tijdens het symposium zou worden stilgestaan bij de officiële start van het Historisch College FNI bij V&VN. In deze podcast doen Pieterbas Lalleman (voorzitter Historisch College FNI) en Hugo Schalkwijk dit alsnog. De collegeleden stellen zichzelf voor, en gaan met elkaar in gesprek over de waarde van erfgoed, de kracht van geschiedenis in het hier en nu en over hun plannen in het Historisch College. Wat verpleegkundigen en verzorgenden eigenlijk weten van Florence Nigthingale hoor je in de Vox-pop en je kunt meedoen aan ‘Raad het geluid’. Genoeg reden om te luisteren! Je kunt de podcast als geheel beluisteren of in 10 losse delen.

De losse delen:

1.1 Lesje FNI Geschiedenis
1.2 Bellen met Marian Kaljouw
1.3 Bellen met Marieke Wouters-Vugts
1.4 Bellen met Irene Asscher-Vonk
1.5 Vox Pop
1.6 Petrie Roodbol en Hanna Pennock
1.7 Bart Grob en Mireille Hoffmann
1.8 Pieterbas Lalleman en Manon Parry
1.9 In gesprek met Marco van Alderwegen
1.10 Raad het geluid!

Voor meer informatie en het afluisteren van de podcastserie Historisch College FNI: https://www.venvn.nl/historisch-college-fni/podcasts/