NeusWijzer

De allereerste Nederlandse Geur(woorden)gids

Prof. dr. Inger Leemans sprak op onze ALV van 29 januari jl over Speurneus. Hoe kunnen we meer te weten komen over geuren en medische reuktechnieken uit het verleden?
Naar aanleiding van deze lezing wil zij leden en andere geïnteresseerden in de medische geschiedenis van harte uitnodigen mee te werken aan de Neuswijzer. Hier onder vindt u haar oproep. Odeuropa is dit jaar een nieuw project aangegaan: het maken van NeusWijzer – de eerste Nederlandse geur(woorden)gids. Om die gids zo geurig mogelijk te maken roepen we alle neuswijzen in Nederland op de vragenlijst in te vullen die we samen met het Meertens Instituut hebben opgesteld. Hier kun je meer informatie over het project en de vragenlijst vinden, alsmede een link naar de enquête:
https://www.knaw.nl/nl/actueel/nieuws/neusgierige-wetenschappers-verzamelen-geurtaal-en-geurgebruiken
De vragenlijst gaat zowel over geurwoorden als over geurgebruiken. Omdat het medisch beroep, zoals we op de NVMG vergadering zagen, zo’n rijke reuktraditie heeft, zouden we het bijzonder op prijs stellen als de leden de moeite zouden willen nemen om de vragen te beantwoorden. Namens het NeusWijzer team vast hartelijke dank!