International Society for the History of Radiology


Op vrijdag 27 september tot en met zaterdag 28 september 2019 zal in het Militair Hospitaal Koningin Astrid te Brussel het
8th Symposium of the International Society for the History of Radiology plaatsvinden.
U bent allicht bekend met Computer Tomografie of een CT-onderzoek. Diegenen die er mee werk(t)en gebruiken de HU of Hounsfield Units, deze kregen de naam van de uitvinder, Sir Godfrey Hounsfield, geboren in 1919. Het Belgian Museum of Radiology vindt dat 2019 het ideale jaar is om deze bijzondere man en zijn uitvinding de nodige aandacht te geven en organiseert hiervoor, samen met de Belgische vereniging voor Radiologie BSR en de International Society for the History of Radiology ISHRAD, een symposium op zaterdag 28 september e.k. in het Militair Ziekenhuis Koningin Astrid te Brussel.

Programma
Friday 27th Sept 13:30Hr: Annual General Meeting of ISHRAD
Saturday 28th Sept 09:00Hr: Hounsfield Symposium

Het uitgebreidere programma, met vermelding van de internationale sprekers, vindt u online op de website van het museum.

In de voormiddag komt de CT aan bod, in de namiddag graven we even in de Belgische radiologische geschiedenis en tenslotte geven de radiologische verenigingen uit onze buurlanden een idee hoe zij ontstonden.